12:31 , недеља , 25 август 2019
Početna / VIJESTI / VJENČALI SE NA MONT EVERESTU

VJENČALI SE NA MONT EVERESTU

Džejms Sisom (35) i Ešli Šmider (32) iz SAD penjali su se tri sedmice kako bi došli do baznog kampa na Mont Everestu na 5.180 metara nadmorske visine.
VJENCALINi velika hladnoća, ni probijanje kroz snijeg, ni visinska bolest nisu ih omeli da ostvare svoj san – da se vjenčaju na Krovu svijeta.
Godinu dana planirali su to putovanje, a kada su došli na vrh, u šatoru su se pripremili za vjenčanje. Iako je temperatura zahtijevala toplu odjeću, Ešli je obukla klasičnu vjenčanicu, a elegantne cipele zamijenila alpinističkim gojzericama. Ipak, osmijeh joj nije silazio s lica.
– Mnogo smo razgovarali i razmišljali o tome gdje da se zakunemo jedno drugom na vjernost. I koliko god smo željeli da naši najbliži budu sa nama u tim trenucima, prevladala je ova ideja. Oboje smo veliki ljubitelji prirode i već smo bili na visini od 4.200 metara. Ipak, znali smo da će put do baznog kampa na Everestu biti puno teži, i fizički i psihički, od bilo čega što smo do tada iskusili – ispričala je Ešli.
Pronašli su i fotografa Čarltona Čerčila koji je pristao da se sa njima upusti u ovu avanturu. On je fotograf specijalizovan za pustolovna vjenčanja koji je s njima putovao sve od Kalifornije.
– Želio sam da dokumentujem put do vjenčanja sa svime što su osjećali i preživljavali, ali i ljubav koju osjećaju jedno za drugo. Još više od toga sam želio prikazati kontrast između zastrašujuće veličanstvene planine i krhke ljubavi između dvoje ljudi – rekao je Čerčil.
Nakon vjenčanja vratili su se helikopterom sa ove veličanstvene planine.

Izvor: Agencije

Foto: Charleton Churchill

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *