15:10 , среда , 20 јун 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / VLADIKA GRIGORIJE: U SUSERT VASKRSU ČISTOG SRCA I S PUNO LJUBAVI

VLADIKA GRIGORIJE: U SUSERT VASKRSU ČISTOG SRCA I S PUNO LJUBAVI

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije je svim ljudima dobre volje poželio da u zajedništvu, mirnih duša, čistog srca, s puno ljubavi i Božije blagodeti dočekaju i proslave najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

vg
Vladika Grigorije je pozvao vjernike da učestvuju u bogosluženjima, da se saberu i pokažu da su prijatelj jedan drugome, i da nikada ne dozvole da i ono najmanje zrno zavisti i mržnje nađe mjesta u njihovim srcima, već da se raduju Hristu i Hristovom vaskrsnuću.

„Vaskresenje Hristovo je čovjekova jedina nada. Isus Hristos vaskrsao je iz mrtvih, pobijedio je smrt i svim ljudima darovao vječni život. Slavimo ga, jer je sebe dao zarad naših života“, poručio je vladika Grigorije.

On je istakao da treba da znamo da se radujemo, da to otvoreno pokazujemo ne stideći se, poručujući roditeljima da svojoj djeci prenose ljubav Božiju, ljubav koja ih hrabri i miluje, da ih uče da budu sa Hristom, jer to znači biti sa životom i učestvovati u njegovom vaskresenju.

„I naši vjerni narod u Hercegovini, posebno djeca s radošću učestvuju u bogosluženjima. Ne trebamo ništa ni govoriti, jer u našim pogledima se vidi ljubav prema Isusu Hristu, prema ovom i svim našim praznicima“, rekao je vladika Grigorije.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *