5:14 , недеља , 24 јун 2018
Početna / REGION / VLADIMIR STOJKOVIĆ „PREVAREN“ ZA 350 000 EVRA

VLADIMIR STOJKOVIĆ „PREVAREN“ ZA 350 000 EVRA

Beograd — Golman Vladimir Stojković saslušan je u utorak u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru istrage o prodaji tuđih placeva, pišu „Novosti“.

Stojković

Istraga se vodi protiv Uroša Jankovića (38) i još šest osoba kojima se na teret stavlja da su prevarili Stojkovića prodajući mu tuđe placeve.

Postupak je pokrenut početkom novembra prošle godine, a pored Jankovića osumnjičeni su i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović (50), zatim Vladimir Đurković (40), kao i Marko Zorić (40), Slađan Tanić (40), Aleksandar Rakićević (33) i Isidora Dašić (29).

Prema nezvaničnim informacijama Stojković je ponovio sve ono što je neposredno po pokretanju postupka ispričao u medijima, opisujući način na koji im je dao više od 350.000 evra na ime kupovine spornih placeva.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su tokom 2015. i 2016. godine u Beogradu naneli Stojkoviću štetu veću od 30 miliona dinara.

To su uradili tako što su mu, kako se tvrdi, koristeći falsifikovanu dokumentaciju, na prevaru prodali više parcela koje nisu bile u njihovom vlasništvu. Sumnja se da su Stojkoviću ponudili na prodaju parcele na području opštine Čukarica, tvrdeći su da oni vlasnici zemljišta, koje će, navodno, u nekom budućem periodu biti atraktivno za ulaganje i izgradnju.

Da bi uvjerili reprezentativca Srbije kako je sve „čisto“, pokazali su mu dokumentaciju sa lažnim podacima.

Izmišljena imena „vlasnika“ su, prema tvrdnjama Tužilaštva, ubacivali u kupoprodajne ugovore, koje su ovjeravali falsifikovanim notarskim pečatima. Janković i Stefanović uhapšeni su u jednom beogradskom restoranu, i to kad im je Stojković doneo 27.000 evra kao „naknadu“ za usluge koje su mu učinili prilikom kupovine zemljišta.

Stojkoviće je u utorak ponovio da ga je Stefanović, koga poznaje 20 godina, upoznao sa Jankovićem i da su ga posavjetovali da je dobro da investira u kupovinu zemljišta.

„Janković mi je rekao da će za 100.000 evra da mi obezbijedi da kupujem samo zemljište koje će ući u dobru gradsku zonu. Taj novac sam mu ne razmišljajući dao na ruke, zbog čega za to nemam dokaz“, kaže Stojković.

Branilac Uroša Jankovića, advokat Momčilo Minić, izjavio je da je tražio izuzeće postupajućeg zamjenika tužioca, jer se ovaj, kako je naveo, od početka ponaša „neobično“.

„Nevjerovatno je da Stojković tek poslije četiri i po meseca od kako je pokrenuta istraga bude saslušan, da se sve podređuje njegovim zahtjevima. Da moj klijent nije položio jemstvo on bi i dalje bio u pritvoru do Stojkovićevog saslušanja. Tako nešto je nedopustivo, na sve to sam ukazao tužiocu, ali on nije obraćao pažnju“, rekao je Minić, navode „Novosti„.

Izvor:VEČERNJE NOVOSTI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *