11:35 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / BIH / VOZAČI DA PRAVE ČEŠĆE PAUZE

VOZAČI DA PRAVE ČEŠĆE PAUZE

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez posebnih ograničenja, a zbog visoke dnevne tamperature vazduha vozačima je savjetovano da putovanja prilagode uslovima za vožnju i da prave češće pauze.

images88

Jednom kolovoznom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u vremenu od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, zbog rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže, kao i na dionici magistralnog puta entitetska granica /Otoka/-Novi Grad 1, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta prema graničnom prelazu Rača, zbog rekonstrukcije savskog nasipa, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zbog čega su aktivne obustave saobraćaja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.

Na magistralnom putu Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu“ Klakar Donji 2″, zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova, u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na magistralnom putu Velika Kladuša-Bihać, u mjestu Donji Purići, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova biće aktivne polučasovne obustave saobraćaja, uz 15 minutna propuštanja vozila.

Na regionalnom putu Prud-Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza zbog čega će saobraćaj u narednim danima biti preusmjeravan na alternativne pravce, kroz grad Šamac.

Za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tona i autobuse teže od pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Prnjavor-Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona i viša od 3,5 metara.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko jedan čas, a na ostalim graničnim prelazima jutros nema čekanja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *