5:54 , понедељак , 18 јун 2018
Početna / REGION / VUČIĆ APELUJE NA SMIRIVANJE SITUACIJE U SKOPLJU: OVO JE PROBLEM SVIH NAS

VUČIĆ APELUJE NA SMIRIVANJE SITUACIJE U SKOPLJU: OVO JE PROBLEM SVIH NAS

Ovo što se događa u Makedoniji nije više samo makedonski problem već problem svih nas koji ovde živimo, izjavio je sinoć premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i apelovao na građane Makedonije da probleme rešavaju na miran način.

Aleksandar Vučić je, na pitanje Tanjuga da prokomentariše večerašnjedogađaje i sukobe u Skoplju, rekao da je uvek kao predsednik Vlade Srbije i kao izabrani predsednik činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja, između Srbije i Makedonije.

преузимање (1)

Premijer je rekao da smatra da građani Makedonije dobro znaju i da poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije, ali i prema državi Makedoniji.

„Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji to znaju, da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, kažem da je smirivanje situacije u najvećem interesu Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i problemi mogu da se rešavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi“, istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje „problem svih nas koji ovde živimo i bolje da odmah zaustavimo sve probleme i da obezbedimo mir i stabilnost za našu decu“.

„Molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici, neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da razumeju ovu poruku kao dobronamernu i da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije, a u Srbiji ćete uvek imati odanog i iskrenog prijatelja“, naglasio je Vučić.

Premijer Vučić događaje u Makedoniji prati, sa saradnicima, iz Vlade Srbije, a za danas  je zakazao sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

 

IZVOR-RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *