6:42 , понедељак , 25 март 2019
Početna / REGION / VUČIĆ I TAČI U NEDJELJU NA NOVOJ RUNDI DIJALOGA U BRISELU

VUČIĆ I TAČI U NEDJELJU NA NOVOJ RUNDI DIJALOGA U BRISELU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsjednik Hašim Tači trebalo bi da se sastanu u nedjelju 24. juna na novoj rundi dijaloga u Briselu, saznaje RTS.

 

 

 

 

 

 

Kako je ranije Tanjugu potvrđeno u Evropskoj službi za spoljne poslove, dva predsjednika bi na novom sastanku trebalo da prvenstveno razgovaraju o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, dok će implementacija već postignutih sporazuma biti na drugom mjestu agende.

Dijalog na visokom političkom nivou između predsjednika Alkesnadra Vučića i Hašima Tačija posnjednji put održan je 23. marta u Briselu.

I tada se razgovaralo o sveobuhvatnom sporazumu, ali je predsjednik Srbije najviše insistirao upravo na temi formiranja Zajednice srpskih opština.

Pred sastanak dvojice predsjednika, u petak i subotu, trebalo bi da se održi još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

U EU nisu željeli da komentarišu kako je protekao bilateralni sastanak EU i delegacije Prištine koja je do sada odbijala da nastavi tehnički dijalog sa Beogradom uslovaljavajući svoje prisustvo promijenom agende i fokusa „sa Zajednice srpskih opština na sve neispunjene dogovore, uključujući i energetiku“.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *