17:29 , уторак , 26 март 2019
Početna / REGION / VUČIĆ I MOGERINI: ZALAGANJE ZA MIR I STABILNOST PO SVAKU CIJENU

VUČIĆ I MOGERINI: ZALAGANJE ZA MIR I STABILNOST PO SVAKU CIJENU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prenio je danas visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federiki Mogerini da se zalaže za mir i stabilnost po svaku cijenu, ali da ne voli licemjerne stavove kada je riječ o Kosovu i Metohiji.

FEDERIKA I VUCIC

„Spreman sam na svaku vrstu kompromisa, dijaloga i dogovora“, rekao je Vučić nakon hitnog sastanka sa Mogerinijevom u Davosu.

On je prenio stav Mogerijineve da je mir najvažnije dostignuće i njen apel na smirivanje situacije i tenzija između Beograda i Prištine i nastavak dijaloga, prenijeli su beogradski mediji.

On je ponovio svoje stavove o porukama iz sjedišta NATO oko djelovanja kosovske policije na sjeveru Kosova i Metohije, ističući da je riječ o pokušaju da se formom zamagli suština i da oko toga postoji usmeni dogovor.

Vučić je rekao da je za Srbiju problem samo jedna stvar – upotreba i korišćenje oružja.

O SARADNJI SRBIJE SA KOMPANIJAMA „BLUMBERG“ I „AL DAHAR“

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Davosu sa direktorom medijske kompanije „Blumberg“ Peterom Grauerom o novim projektima ove kompanije u Srbiji i tome kako može da doprinese izvještavanjem o ekonomskim reformama u Srbiji i privlačenju stranih investitora.

Na sastanku Vučića sa direktorom kompanije „Al Dahra“ Hadimom Al Darejem bilo je riječi o ulaganjima ove kompanije u poljoprivredu i prehrambenu industriju u Srbiji.

Tema razgovora bio je i model privatizacije srpske prehrambene kompanije „PKB“, za koju je zainteresovana „Al Dahra“, zatim izgradnja kargo centra na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, kao i kupovina više preduzeća u Srbiji.

Vučić se u Davosu sastao i sa šefom za odnose sa Evropom i Azijom Svjetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, kojoj je prenio da je Vlada Srbije veoma zainteresovana da jedan od regionalnih skupova foruma bude održan u Beogradu, na temu podsticanja preduzetništva.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *