6:40 , уторак , 19 март 2019
Početna / REGION / VUČIĆ: OČIGLEDNO DA ZA NAS SRBE NEĆE BITI PRAVDE

VUČIĆ: OČIGLEDNO DA ZA NAS SRBE NEĆE BITI PRAVDE

To što neko nije osuđen iz političkih razloga, ne znači da nije počinio zločine, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom oslobađajuće presude za Nasera Orića i primijetio da je očigledno da za nas, Srbe, neće biti pravde.

„Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo“, rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

I pored živih svjedoka koji, podsjetio je Vučić, potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.

„Imamo protiv što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne znači da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudu koji mogu da posvedoče“, rekao je Vučić.

Zato treba da se još više borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava.

„Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnici su ih pogubili“, rekao je Vučić.

Dodao je i da se znao unaprijed ishod, jer je riječ o političkoj a ne pravnoj odluci.

„A svaku presudu po pitanju svakog srpskog oficira komentarisali su i pre nego što se dogodila, i prvostepena, a ne pravosnažna…To moramo da pregrmimo, da pređemo preko toga, da budemo snažni, jaki, hrabri“, rekao je Vučić.

Kako kaže, njegova poruka svima koji bi da unize i unište Srbiju je jasna:

„Mi nikome ne pretimo, ni od koga ništa nećemo, ništa tuđe nam ne treba. Hoćemo da budemo svoji na svome, da budemo na našim ognjištima, da radimo, živimo, a svojim radom ćemo se truditi da budemo uspešniji. To pravo niko ne može da nam oduzme.“

Ali, to što vidite našu brigu i zabrinutost, nemojte slučajno da pomisliste da ste vidjeli strah i da možete da pregazite i ponizite Srbiju, istakao je on.

„Nikada vam nećemo dozvoliti, Srbija i naš narod na kraju pobeđuju“, zaključio je Vučić.

Izvor: nezavisne

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *