20:01 , среда , 22 мај 2019
Početna / REGION / VUČIĆ I PENS U BELOJ KUĆI, „RAZGOVOR BEZ RUKAVICA“

VUČIĆ I PENS U BELOJ KUĆI, „RAZGOVOR BEZ RUKAVICA“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beloj kući u Vašingtonu sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom.

142949523859666af2a0d4e568043124_v4_big

Vučić je posle sastanka izjavio da je veoma zadovoljan sadržajem razgovora, tonom i načinom komunikacije, temama i saglasjem o većem broju tema o kojima su razgovarali.

On je rekao da je sa Pensom razgovarao o svim otvorenim problemima: odnosima u regionu, bilateralnim odnosima, globalnim problemima i srpsko-ruskim odnosima.

„Srbija ne može da odgovori svačijim zahtevima. Mi imamo nezavisnu politiku i ne možemo na sva pitanja da odgovorimo kako domaćin želi. Pens je bio veoma korektan i nije me nijednog momenta stavio u nezgodnu situaciju“, istakao je Vučić.

„SAD nisu neprijatelj Srbije“, istakao je i dodao da moramo da radimo na tome da imamo drugačiji stav SAD prema Srbiji.

„Nećemo se po svemu usaglasati, to nije realno i moguće, ali te razlike ne treba da naše odnose čine lošijim. Srbija mora da ima stabilnu poziciju i ne sme da bude ugrožena. Srbija čuva slobodu za njene građane i slobodu u donošenju odluka. Nismo ničiji ljubimci, svi nas poštuju“, zaključio je Vučić.

Prema njegovim rečima, prvi nivo razgovora bili su odnosi u regionu, na drugom mestu su pričali o našim bilateralnim odnosima i kako da privučemo što veći broj američkih investitora.

„Treći nivo razgovora je globalni problem sa terorizmom i naravno tema je bila i odnos sa Rusijom“, rekao je Vučić i dodao da je bio veoma otvoren, govorio „bez rukavica“.

Vučić je rekao i da je Pens učinio veliku čast srpskoj delegaciji time što ga je ispratio posle razgovora do kapija Bele kuće.

Izvor: b92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *