11:38 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / REGION / VUČIĆ SA ZLATNIM ODBOJKAŠICAMA: HVALA ŠTO SE RADUJEMO

VUČIĆ SA ZLATNIM ODBOJKAŠICAMA: HVALA ŠTO SE RADUJEMO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpske odbojkašice posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji.

Berograd, 3. oktobra 2017. - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic primio je odbojkasice Srbije koje su osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu odrzanom u Azerbejdzanu i Gruziji. Srpske odbojkasice na prijemu kod predsednika. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bg

Vučić je, nakon bronzanih odbojkaša sa EP, ugostio i žensku selekciju u svom kabinetu, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

„Zahvalio bih vam se na odličnom rezultatu, mnogo više ljudi ste obradovale nego što smo mogli da vidimo na ulicama Beograda, ne samo u Srbiji, već i Republici Srpskoj. Vaše finale je bilo najgledanije tog dana”, rekao je Vučić u Predstavništvu na Andrićevom vencu.

Kako je naglasio, zlato odbojkašica veliko je zbog sportskog uspeha, ali i promocije zemlje, posebno što je odbojka popularna u protestantskim zemljama, Holandiji i Skandinaviji.

On je podsetio da je od 2000. do 2013. osvojeno ukupno 117 medalja na velikim takmičenjima, a u poslednje četiri godine 126.

„Tačno je da nam ide bolje i za to su sportisti zaslužni. Podigli ste ugled Srbiji, zahvaljujući vama mi smo veoma popularni”, rekao je Vučić odvojkašicama na čelu sa predsednikom Saveza Zoranom Gajićem, potpredsednikom Ivanom Miljkovićem i selektorom Zoranom Terzićem.

Vučić veruje da će Vlada Srbje, na njegov predlog, dodatno pojačati nagrade za medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

„Za pripremu OI biće još bolji uslovi, već smo odobrili finansije”, rekao je Vučić a potom upitao odbojkašice Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović „Kako tako jako udaraju loptu?”.

Selektor odbojkašica Zoran Terzić zahvalio se Vučiću na prijemu.

„Lagao bih ako bih rekao da smo očekivali zlato. Ipak, verovali smo u nas i na kraju došli do zlata sa samo dva izgubljena seta”, jasan je bio selektor.

Vučić je od kapitena odbojkašica Milene Rašić dobio uramljenu sliku reprezentacije sa postolja u Bakuu.

 

Izvor: Politika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *