9:53 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / REGION / VUČIĆ U POTOČARIMA IZBJEGAO LINČ

VUČIĆ U POTOČARIMA IZBJEGAO LINČ

Tokom obilježavanja 20 godina od zločina u Srebrenici, rulja napala srpskog predsjednika vlade. Razularena grupa gađala kamenicama, flašama, motkama, cipelama… Huligani Vučiću rasjekli usnu i razbili naočare. Specijalci iz Srpske i Srbije mu spasli život.

vučić

PREMIJER Aleksandar Vučić pružio je u subotu ruku pomirenja bošnjačkom narodu, a jedva je izvukao živu glavu iz Potočara!

Tokom obilježavanja 20 godina od zločina u Srebrenici, predsjednika Vlade Srbije brutalno je fizički napala razularena rulja bošnjačkih ekstremista.

Kroz špalir od pesnica, flaša, kamenica, Vučić se izvukao uz pomoć srpskih specijalaca i praćen uzvicima “Ubij četnika”, “Alahu egber”, za dlaku izbegao linčovanje i tragediju.

Dok je trajao prijem zvaničnih gostiju i komemorativna ceremonija u nekadašnjoj fabrici akumulatora, gotovo da ništa nije ukazivalo na moguć incident. Čak su srpsku delegaciju svi dočekali veoma srdačno.

Ali, situacija se drastično pogoršala posle zvaničnog dela, kad je premijer sa ostalim zvaničnicima obišao spomen-obilježje, gde se poklonio žrtvama i položio cvijet ljiljana. Taj gest je propraćen zvižducima.

U trenutku kad se uputio na groblje žrtava srebreničkog zločina, na premijera je nasrnula velika grupa huligana.

Čuli su se prvi pogrdni povici, psovke, zloslutne pretnje. Temperatura je rasla. Počelo je komešanje.

Poletjele su prve kamenice i flaše. Hitrom i žestokom reakcijom specijalaca iz srpskog obezbeđenja, prvi talas napada je odbijen.

Ali, u tom trenutku, masa je probila zaštitnu ogradu kod ulaza u groblje.

Krenuo je pravi stampedo u pravcu Vučića i malobrojne srpske delegacije. Podivljali ekstremisti kidisali su sa svih strana i napravili pravi obruč oko premijera.

vučić 3

Tada je bilo i potpuno jasno da su se stvari otrgle kontroli. Da je obezbeđenje BiH (koga je činilo više od 2.000 policajaca) potpuno zatajilo i da su srpskog državnika i visokog gosta iz Beograda prepustili na milost i nemilost razularenoj masi.

Odmah su se, međutim, pregrupisali srpski specijalci. Napravili su pravi živi štit oko Vučića i članova njegove delegacije kako bi ih izveli iz prostora gde se nalazila rulja. Otvorili su i svoje pancir torbe.

Dok su letele flaše, kamenice, cipele, Vučić i specijalci provlačili su se uskom stazom pre izlazu. Jedna noga je iz mase udarila srpskog premijera u rame. Kamen ga pogodio u usnu. Spale su mu naočare na zemlju. Orilo se “Ubij četnika”, “Zakolji Srbina”, “Dajte da ga linčujemo i ubijemo” “Alahu egber”…

vučić 4

Tek kad je premijer ušao u automobil, a deo prisutnih počeo da uzvikuje “Vučiću napolje” reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović se oglasio preko razglasa.

Prvo je deklarativno pozvao prisutne da “ostanu dostojanstveni u svom bolu”, pa je odmah “dolio ulje na vatru”:

– Nemojmo dozvoliti onima koji su bol prouzrokovali da danas budu ovdje iznad našeg dostojanstva – izgovarao je Kavazović, dok je Potočarima odjekivao aplauz “pobjede” Potočarima.

Pošto je jedva spasao živu glavu od napada ekstremista, Vučića je policija RS evakuisala do Skelana, odakle je helikopterom prebačen za Beograd.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *