11:53 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / REGION / VUČIĆ: ZNAM ŠTA SU PREDSJEDNIČKA OVLAŠĆENJA

VUČIĆ: ZNAM ŠTA SU PREDSJEDNIČKA OVLAŠĆENJA

Mostar — Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za RTS u Mostaru da je prerano da se priča o rešenjima za mesto premijera i Vladu.

50157308058c443682ae58947563375_v4_big

„Radićemo zajedno, kao tim. Znam šta su predsednička ovlašćenja, a i oni znaju šta su neka druga ovlašćenja“, rekao je Vučić.

Osim toga, istakao je da će vlada biti formirana u svim zakonskim rokovima.

Vučić je istakao da je njegova prednost još više uvećana glasovima sa Kosova i zahvalio se svima koji su mu čestitali, „od Junkera do Putina“.

Takođe, Vučić se zahvalio i „onima koji mu nisu čestitali“.

„Mislim da je važno da nastavimo sa rastom, spuštanjem deficita i da poboljšamo životni standard i povećamo plate“, rekao je Vučić.

Vučić je u Mostaru imao niz bilateralnih susreta, a započeo ih je sastankom sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Predsednik Srpske napredne stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić proglasio je u nedelju uveče pobedu u prvom krugu na izborima za predsednika Srbije.

Vučić je proglasivši pobedu rekao da je ona čista kao suza i da je osvojio 12 odsto glasova više nego svi ostali kandidati zajedno.

Šta se tokom dana dešavalo na biralištima i kako je teklo glasanje možete pročitati – OVDE. Kako je protekla izborna noć pročitajte u posebnoj vesti.

„Srbiju prepoznaju kao partnera koji želi mir i stabilnost“

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Mostaru da Srbiju svi prepoznaju kao partnera koji se iskreno bori i zalaže za mir i stabilnost.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da je zadatak lidera regiona da u tom gradu predstave privrede svojih država i da rade na razvijanju i unapređenju međusobnih odnosa.

Vučić se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i istakao da je od velikog značaja prisustvo srpskih privrednika na sajmu.

Istakao je da je ovo idealna prilika da se sa svima iz regiona razmene stavovi i podsetio da se već sastao sa Filipom Vujanovićem, Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

„Posebno smo razgovarali o situaciji u BiH, sa svima sam razmenio mišljenje o situaciji u Makedoniji, koja za svakog od nas predstavlja malo opterećenje“, rekao je Vučić.

On je, ukazavši i da brojni novinari u Mostaru postavljaju razna pitanja, između ostalih, i kako nastaviti saradnju nakon zahteva za pokretanje procesa revizije presude u Međunarodnom sudu pravde Hagu ponovio opredelenje Srbije za očuvanje mira.

„Naš cilj je da razgovaramo, da se borimo po svaku cenu da sačuvamo mir i stabilnost“, rekao je Vučić, koji će se večeras sastati sa hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem.

On je najavio da će uz pitanja vezana za Evropsku uniju s hrvatskim kolegom razgovarati i o odnosima dve države ai i o problemima kompanije Agrokor koja u Srbiji zapošljava 11.000 radnika.

 

IZVOR: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *