6:13 , четвртак , 20 јун 2019
Početna / REGION / VULIN I VESIĆ NAJAVILI ŠTRAJK GLAĐU

VULIN I VESIĆ NAJAVILI ŠTRAJK GLAĐU

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i zamjenik gradonačelnika beograda Goran Vesić saopštili su da će stupiti u štrajk glađu, javlja Tanjug. Prema pisanju medija, u tome će im se pridružiti poslanici SNS-a, predvođeni šefom poslaničke grupe Aleksandrom Martinovićem, kao i odbornici te stranke u Skupštini grada Beograda.

Goran Vesić je rekao da štrajk glađu vide kao jedini razuman i civilizovan način na koji bi se, kažu, suprotstavili „huliganizmu i nasilju koje lideri SzS-a sprovode u Beogradu“.

Vesić u izjavi za Tajnug navodi da nedjeljama agresivna manjina koju čini pedesetak ljudi u organizaciji Boška Obradovića i Dragana Đilasa „teroriše“ građane Beograda, uništava gradsku imovinu i sprječava da se obavljaju radovi u gradu.

– Oni to rade jer žele haos i krv na ulicama – rekao je Vesić i dodao – Ne vidim drugi način da se civilizovano i razumno odupremo huliganizmu djela opozicije, koji ometaju radove u centru Beograda, uništavaju imovinu građana i tjeraju investitore iz našeg grada, osim da započnemo štrajk glađu. Kako mi u Gradu, tako odbornici Skupštine grada i gradskih opština – naveo je Vesić.

Kako je rekao, žele da skrenu pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti na, prema njihovim riječima, „teror koji Obradovićevi fašisti sprovode u Srbiji“.

Vesić je dodao da se nikada nije dogodilo da uprava grada radi, modernizuje i razvija Beograd, a da se opozicija tome protivi rušeći i terajući investitore.

– Јasno je da oni to rade da bi ovoj zemlji bilo gore. Zato je naša odluka da započnemo štrajk glađu jedini civilizovan način na koji ćemo pokazati da je njihovo ponašanje nedopustivo – rekao je Vesić.

Ranije danas Informer je objavio da će i ministar odbrane Aleksandar Vulin sutra stupiti u štrajk glađu.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je ,povodom odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina da zbog nasilja lidera SzS otpočne štrajk glađu, da je nasilje zahvaljući tom djelu opozicije u Srbiji eskaliralo i da je to Vulinov način da se protiv toga bori.

Ona je rekla da za upad lidera SzS-a u RTS, pokušaj da nasilno uđu u Skupštinu grada i najbrutalnije uvrede i omalovažavanja koja već godinu dana upućuju, i to prije svega ženama, ne može da kaže ništa drugo osim da je to – nasilje.

IZVOR: TANJUG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *