4:31 , субота , 23 јун 2018
Početna / REGION / VULINOV ODGOVOR NA PRIJAVU: NISTE ME UPLAŠILI!

VULINOV ODGOVOR NA PRIJAVU: NISTE ME UPLAŠILI!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je povodom krivične prijave koju je „Udruženje branitelja domovinskog rata 91“ podnijelo protiv njega Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije, da prijetnje nisu uplašile ni njega niti srpski narod.
V

„Zbog istine kojoj svjedočim o buđenju nacizma u Evropi, o povratku ustaštva u Hrvatskoj uz podršku i pristanak vlasti do sad su mi prijetili razni sljedbenici ustaša i neofašisti, a evo sada i udruženja hrvatskih branitelja“, rekao je Vulin.
On je istakao da su mu do sada prijetili progonom, smrću, a sada i sudovima.
„Istina koju svjedočim o stotinama hiljada ubijenih u Drugom svjetskom ratu i proteranih u građanskim ratovima na prostorima bivše Jugoslavije ne mogu nikoga da povrede. U istini nema mržnje, ona je takva kakva jeste i mora da spriječi da se strašni zločini nad srpskim narodom nikada više ne ponove“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.
Vulin je poručio da u istini nema mržnje i da je „ona takva kakva jeste i mora da spreči da se strašni zločini nad srpskim narodom nikada više ne ponove“, saopšteno je Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.
„Svi oni koji mi prete smrću, progonom i sudovima moraju da znaju da nisu uplašili moj narod, nisu uplašili moje pretke i samim tim nikada neće uplašiti ni mene“, poručio je Vulin.
On je poručio da će svjedočiti istinu koju je rekao – da je „Blajburg najveće mesto okupljanja fašista u Evropi, a da je Tompson ustaša koji peva ustaške pesme koje su sramota svakog ljudskog bića“.
„Niste me uplašili“, poručio je Vulin.
Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata podnijelo je Državnom tužilaštvu Hrvatske i Javnom tužilaštvu Srbije, krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Vlade Srbije.
Kako se navodi, prijava je podnijeta za krivično djelo uvrede, klevete i sramoćenja. U saopštenju se ističe da je Vulin izjavio da je nedavna komemoracija u Blajburgu „najveći skup fašista i neonacista u Evropi“ koji se sprovodi „pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora“.
Takođe, u Udruženju smatraju „skandaloznim“ što je Vulin za pjevača Marka Perkovića Tompsona rekao da je ustaša i da u svojim pjesmama slavi ubistva srpskih civila.

Izvor: Agencije

Foto: TANJUG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *