7:57 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / ZA KORISNIKE ŠALTER SALE U BIJELJINI BESPLATAN PARKING

ZA KORISNIKE ŠALTER SALE U BIJELJINI BESPLATAN PARKING

Čelnici Gradske uprave u Bijeljini namjeravaju da uvedu niz novina kako bi građanima olakšali pristup uslugama gradske administracije zbog čega bi, između ostalog, trebalo da bude omogućeno besplatno polučasovno parkiranje.

20170529230644_237848

Prema riječima predsjednika Skupštine grada Bijeljina Slaviše Markovića planirano je da se oslobodi dio postojećeg parkinga za građane koji koriste usluge matične službe ili gradske administracije.

– Na sastanku sa predstavnicima preduzeća „Patriot“ koje obavlja naplatu parkinga i Direkcije za razvoj i izgradnju grada Bijeljina koja gazduje javnim parkiralištima dogovorili smo se da dio parkinga oko zgrade Gradske uprave trajno oslobodimo. Ovim bismo omogućili građanima koji koriste naše usluge, posebno u šalter sali Matične službe, da nesmetano završe svoje obaveze – rekao je Marković.

On ističe da bi to znatno olakšalo posao stanovnicima koji se u prosjeku zadržavaju od 15 minuta do pola časa u Gradskoj upravi.

Na području Bijeljine ima 855 parking mjesta podijeljenih u dvije zone. Za sat parkiranja u crvenoj zoni potrebno je izdvojiti marku, dok vozači koji parkiraju vozilo u plavoj zoni za ovaj period treba da izdvoje pola marke.

Prema podacima Direkcije za razvoj i izgradnju grada, naplata parkinga u prošloj godini bila je veća za pet procenata u odnosu na 2015. godinu.

IZVOR I FOTO: GLASSRPSKE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *