11:35 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / ZA PRIJAVU I ODJAVU PREBIVALIŠTA NEOPHODNI TAČNI PODACI

ZA PRIJAVU I ODJAVU PREBIVALIŠTA NEOPHODNI TAČNI PODACI

Na snagu će sutra stupiti Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, kojim je propisano da su građani dužni da prilikom prijavljivanja i odjavljivanja prebivališta daju tačne i istinite podatke, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina.

IM001503.JPG

U postupku prijavljivanja prebivališta i adrese stanovanja državljani su dužni da prilože dokaz da imaju valjan osnov za prebivalište na adresi na kojoj se prijavljuju.

Neophodno je da prilože dokaz o vlasništu, suvlasništu ili posjedu stana, kuće ili drugog objekta za stanovanje, a kao dokaz poslužiće i ovjeren Ugovor o zakupu ili Ugovor o podstanarskom odnosu.

Bračni ili vanbračni partneri, kao i srodnici moći će da prijave prebivalište na adresi samo uz prilaganje dokaza o bračnom ili vanbračnom stanju.

Zakon je regulisao i prijavu prebivališta lica beskućnika, u saradnji sa organima socijalnog staranja.

Građani su dužni da prijave prebivalište u roku od 15 dana od dana nastanjenja na adresi na kojoj prijavljuje prebivalište.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom prebivališta građani mogu da dobiju pozivom na broj 055/235-191, saopšteno je iz CJB Bijeljina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *