7:27 , понедељак , 20 мај 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / ZABORAVITE NA KIŠU I NE VADITE ZIMSKU ODJEĆU

ZABORAVITE NA KIŠU I NE VADITE ZIMSKU ODJEĆU

U Srpskoj će u oktobru vrijeme biti iznenađujuće toplo, prema grafikonu RHMZ do sredine mjeseca najviše dnevne temperature često će biti iznad 20 stepeni Celzijusa.

Prema mjesečnom grafikonu RHMZ-a, do 17. oktobra najviše moguće dnevne temperature biće između 20 i 24 stepena, a najniže između 8 i 12 stepeni.

Potom se može očekivati zahlađenje, ali temperature do kraja mjeseca, kako se navodi, ne bi trebalo da se spuste do nule.

U odnosu na posljednje dane septembra, već početkom oktobra biće toplije za čak sedam stepeni, temperature će se kretati iznad 20 stepeni.

U drugoj nedelji oktobra takođe će biti sunčano i toplije nego na kraju septembra, sa temperaturama od oko 20 stepeni Celzijusa.

U nedelju i ponedeljak, 14. i 15. oktobra, kako se navodi, temperatura će biti u naglom padu, sa najvišom dnevnom oko 14 stepeni, a potom će se ponovo popeti na oko 20 stepeni.

Periodi kišnog vremena predviđaju se od 13. do 20. oktobra i poslednjih dana u mjesecu, kada će maksimalna temperatura biti oko 12 stepeni, a najniža oko dva stepena.

Prema sezonskoj prognozi, u novembru će srednja maksimalna prosječna dnevna temperatura biti iznad višegodišnjeg prosjeka, pa bi novembar trebalo da bude topliji nego što je uobičajeno i prosječno suv.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *