4:30 , среда , 19 септембар 2018
Početna / BIH / ZABRINUTOST ZBOG POLITIČKE SITUACIJE U BiH

ZABRINUTOST ZBOG POLITIČKE SITUACIJE U BiH

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i ambasador Slovenije u BiH Zorica Bukinac izrazili su zabrinutost povodom političke situacije u BiH, te je naglašena potreba za postizanjem dogovora u vezi sa Izbornim zakonom jer bi u suprotnom moglo doći do potpune blokade Federacije BiH ili cijele BiH nakon izbora 2018. godine.

bukinac-ivanic
Ivanić je danas u Sarajevu primio u nastupnu posjetu slovenačkog ambasadora, sa kojom je razgovarao o odnosima dvije zemlje, trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te o evropskom putu BiH.

On je poželio dobrodošlicu i uspjeh u radu novoimenovanom ambasadoru Slovenije, izražavajući punu podršku institucija za njen rad na unapređenju bilateralnih odnosa, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Bukinac je naglasila da BiH ima punu podršku Slovenije na evropskom putu, te je u tom kontekstu ponudila pomoć i u obliku ekspertize i iskustva institucija Slovenije.

Ivanić je danas organizovao prijem za delegaciju Palestinske uprave, koju je predvodio Ahmed Madždalani, na kojem su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Palestini i BiH, te o situaciji na Bliskom istoku.

Ivanić je izrazio nadu da će konstruktivnim dijalogom biti pronađeno održivo rješenje za palestinsko pitanje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Madždalani je izrazio zahvalnost za podršku koju je BiH pružila Palestini prilikom glasanja za prijem u punopravno članstvo Interpola.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi dobri, ali da postoji još prostora za unapređenje, naročito u oblasti ekonomske saradnje.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *