13:41 , петак , 19 јул 2019
Početna / REGION / ZAHTJEV PRIŠTINE ZA ČLANSTVO U INTERPOLU U SJENCI DROGE I ORUŽJA

ZAHTJEV PRIŠTINE ZA ČLANSTVO U INTERPOLU U SJENCI DROGE I ORUŽJA

Priština je uložila veliki napor za prijem Kosova u članstvo Interpola, a iako su šanse da se to i dogodi veoma male, veliku štetu tom postupku nanosi i činjenica da je kod sina šefa kosovske tajne službe Špenda Makhunija pre desetak dana pronađeno ilegalno oružje i droga u kolima.

To je, prema pisanju prištinske GazeteExpres, izjavio neimenovani predstavnik vlasti uključen u ceo postupak, a poslanik najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova, Anton Kuni, kaže da je policija obelodanjivanjem ovog slučaja ugrozila članstvo Prištine u toj međunarodnoj policijskoj organizaciji.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj sumnja da je ovaj slučaj deo zavere.

Expres piše da su kosovska policija i tužilaštvo angažovani na oslobađanju sumnji da pronađeno oružje i droga pripadaju sinu šefa tajne službe jer bi to moglo dodatno da napravi problem kosovskom članstvu u Interpolu.

Međutim, neimenovani izvor Expresa tvrdi da bi i oslobađanje 20-togodišnjaka od odgovornosti takođe mogao biti skandal i prepreka za prijem Kosova u članstvo Interpola.

Inače, Generalna skupštinan Interpola biće održana 20. novembra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kosovski mediji pišu da je pronađena droga i oružje kod 20-godišnjeg sina šefa kosovske tajne službe bio deo redovne policijske kontrole, koja ni na koji način nije bila uperena protiv sina prvog čoveka KIA.

Izvor: Blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *