4:26 , уторак , 20 август 2019
Početna / REGION / ZAPLENJENI PAKETIĆI ZA DECU IZ GORAŽDEVCA I OSOJANA

ZAPLENJENI PAKETIĆI ZA DECU IZ GORAŽDEVCA I OSOJANA

Kosovska policija je u južnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila 140 svetosavskih paketića namenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu.

Zaplena je izvršena sa obrazloženjem da sadrže „nelegalne“ proizvode iz centralne Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Navedeno je da je vozaču „Kolašin prevoza“, koji je paketiće vozio za Goraždevac i Osojane, napisana prekršajna prijava i da je zajedno sa autobusom sproveden u Prištinu.

„Iako je deo paketića pre nekoliko dana legalno unet na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Jarinje, a deo su napravili osnovci sa severa pokrajine za svoje vršnjake u metohijskim enklavama, kosovska policija je na potpuno besprizoran i nasilnički način sprečila da naša deca u Metohiji budu obradovana povodom praznika Svetog Save“, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je da Prištini „nije dovoljno to što je u činu samovolje i pravnog nasilja uvela blokadu na uvoz proizvoda iz centralne Srbije, već je sada nelegalnim proglasila i samo posedovanje bilo čega što je proizvedeno u centralnoj Srbiji, čime su srpske grisine i smoki stavljeni u istu ravan sa narkoticima i oružjem“.

„Deo paketića je pocepan i uništen u činu bestijalnog iživljavanja i samovolje predstavnika privremenih prištinskih vlasti, i sledeći korak Prištine je valjda hapšenje Deda Mraza i Božić Bate“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da „piratski i banditski napad na kekse i čokolade pokazuje svu podlost i bezdušnost onih koji se predstavljaju kao albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji“.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ranije je najavila da će paketiće sutra učenicima iz Osnovnoj školi „Janko Jovićević“ u Goraždevcu i Osnovne škole „Radoš Tošić“ u Osojanu uručiti zamenik direktora te Kancelarije i predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

IZVOR: BETA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *