7:53 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / ZAPOČETA IZGRADNJA ZGRADE ZA SOCIJALNO STANOVANJE

ZAPOČETA IZGRADNJA ZGRADE ZA SOCIJALNO STANOVANJE

Izgradnja stambene zgrade sa 15 stanova za korisnike alternativnog smještaja, čija je vrijednost oko 600.000 KM, započeta je danas u Brodu.

111

 

 

 

 

 

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš izjavio je da će stanovi biti izgrađeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u kojem učestvuju Hrvatska, Srbija, Crna Gora i BiH.

„Projekat je već započeo u Prijedoru, planira se gradnja u Gradišci, Banjaluci i još četiri opštine“, dodao je Čordaš.

On je rekao da je ukupna vrijednost „Projekta BiH stanogradnja“ oko 13 miliona KM bez PDV-a i sa učešćem opština.

„U projektu učestvuje opština sa dozvolama, izradom potrebne dokumentacije, što je sigurno dodatnih 20 do 30 odsto od vrijednosti projekta“, rekao je Čordaš.

On je istakao da je rok za završetak izgradnje stambene zgrade za korisnike socijalnog neprofitnog stanovanja u Brodu 300 dana.

„Korisnici će biti postojeći korisnici alternativnog smještaja“, precizirao je Čordaš, ističući da je ovo novost u BiH jer će nadležne ustanove obezbijediti sredstva za one koje nisu u mogućnosti da plaćaju zakup sa simboličnom mjesečnom kirijom od jedne KM po kvadratu.

Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković rekao je da ovo poruka da se uz zajednički rad i suživot može izlobirati ovakav projekat.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić izrazio je zahvalnost Vladi Republike Srpske jer je prepoznala potrebu da se ovakav projekat sprovede u ovoj opštini.

„Spremni smo da učestvujemo u svim projektima i za ovaj smo obezbijedili potrebnu dokumentaciju da bi naši građani imali topao dom“, istakao je Jovičić.

 

Izvor: Agencija

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *