21:04 , понедељак , 23 април 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / ZAVRŠENO SNIMANJE „NEMANJIĆA“ U TREBINJU

ZAVRŠENO SNIMANJE „NEMANJIĆA“ U TREBINJU

U Trebinju je nakon šest dana završeno snimanje o srpskoj vladarskoj dinastiji Nemanjići koje će biti nastavljeno u Beogradu, a prve epizode trebale bi da budu prikazane krajem godine u kojoj se obilježava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovjenčanog.

098253

Glumci Vojin Ćetković i Nada Šargin sinoć su na konferenciji za novinare istakli da je snimanje serije zahtjevno, ali da je i veliki izazov, te da nema glumca kojem nije čast što dio ovog projekta. Kažu da su oduševljeni kostimima, vrhunskom šminkom, ali da im je posebno teren u Trebinju interesantan i jako uzbudljiv.

Ćetković koji glumi Stefana Prvovjenčanog kaže da su uslovi na setu, šminka, oprema obavezujuće ne samo za njih već i za druge produkcije koje konkurišu sa ovim projektima.

On je ukazao na ljepotu raznolikosti koju posjeduje Trebinje.

„Ovi krajevi su najprimamljiviji i odlični za snimanje filma baš zbog različitosti terena. Blizina mora, mediteranske biljke, planinska klima, kamenjari, rijeke i sve što treba da ima jedno terensko snimanje pronašli smo upravo u Trebinju“, rekao je Ćetković i dodao da nije slučajno što je ovaj grad ugostio mnogo filmskih i televizijskih ekipa.

I reditelj Marko Marinković kaže da je snimanje u Hercegovini pravo zadovoljstvo, te napominje da je sve odrađeno na svjetskom nivou od kostimografije do scenografije.

Producent Mišo Stevanović ističe da je urađen dobar posao koji će pomjeriti neke kriterijume u sagledavanju televizijskih serija, ali i srpske istorija.

Ovo je jedan od najvećih i najzahtjevnih projekata RTS-a, tokom koga će, kako je ranije rečeno, biti angažovano 218 glumaca i oko 2.700 statista.

Serija od 12 epizoda snima se u produkciji RTS-a, u režiji Marka Marinkovića prema scenariju Gordana Mihića. Osim Ćetković u seriji glume i Mladen Nelević, Dragan Mićanović, Sloboda Mićalović, Goran Sultanović.

Izvor-RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *