2:33 , недеља , 19 август 2018
Početna / BIH / ZIMA ISPRAZNILA KLUPE

ZIMA ISPRAZNILA KLUPE

U nekim školama RS nije moglo da počne drugo polugodište. Problemi sa grejanjem u Derventi, Snagovu, Čelopeku…

Zbog pucanja cevi za grejanje, usled velikih hladnoća, nastava za učenike Stručne i tehničke škole i Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ u Derventi u ponedeljak nije počela. Učenici su došli na nastavu, ali su vraćeni kućama, potvrdila je Branka Jović, direktorka Stručne i tehničke škole. Nastava u Osnovnoj školi „19. april“ i seoskim područnim školama počela je na vreme, ali su, ipak, zbog niskih temperatura, časovi skraćeni na 30 minuta.

 rs Bijeljina djaci_620x0

Probleme sa zaleđenim cevima imali su u ponedeljak i učenici i nastavnici Područnog odeljenja zvorničke OŠ „Sveti Sava“ u Snagovu, a grejanja nije bilo ni u Područnom odeljenju čelopečke OŠ „Desanka Maksimović“.

U većini drugih škola, osnovnih i srednjih, u Srpskoj nastava u drugom polugodištu je počela. U bijeljinskoj regiji, u klupama se našlo 10.000 osnovaca i 4.000 srednjoškolaca u Bijeljini, Ugljeviku i Loparama. Svi kvarovi i popucale cevi u sistemu za grejanje otklonjeni su u toku školskog raspusta, i prvi dan nastave počeo je u toplim učionicama.

Zbog spoljne temperature od minus devet stepeni, učenicima koji pešače po nekoliko kilometara do škole, a posebno onim iz nižih razreda, u pomoć su pritekli roditelji, deke i bake… U iščekivanju školskog zvona, ispred škola je bilo i cvokotanja, ali i radovanja novom početku nastave.

Ministar prosvete i kulture RS Dane Malešević čestitao je učenicima, nastavnicima i vannastavnom osoblju u osnovnim i srednjim školama početak drugog polugodišta i poželeo im da ostvare odlične rezultate u radu u saradnji i dobrom raspoloženju.

– Trud uložen u znanje nikada ne može biti prevelik. Vredan rad i posvećenost uvek su na korist svima – poručio je Malešević.

PROLEĆNI ODMOR

PROLEĆNI raspust za učenike osnovnih i srednjih škola predviđen je od 10. do 14. aprila.

Nastava u školskoj 2016/2017. godini završava se za maturante u osnovnim školama najkasnije u petak, 9. juna, za maturante u srednjim školama 18. maja, dok se za sve ostale učenike nastava završava najkasnije do 23. juna.

Izvor: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *