17:35 , уторак , 26 март 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / ANUŠIĆ POHVALIO RAD RUKOVODSTVA FONDA

ANUŠIĆ POHVALIO RAD RUKOVODSTVA FONDA

Predstavnik Svjetske banke Zoran Anušić istakao je da je prijatno iznenađen rezultatima rukovodstva Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske.

333

 

 

 

 

 

 

 

Anušić je, tokom sastanka sa direktorom Fonda PIO Srpske Mladenom Milićem, izrazio zadovoljstvo funkcionisanjem sistema, a posebno je istakao dosljednu primjenu Uredbe o medicinskom vještačenju, uspostavljeni sistem kontrole, integrisani sistem menadžmenta kvaliteta, integrisani informacioni sistem i Dokument menadžment sistem.

Iz Fonda PIO je saopšteno da je Anušić pozitivno ocijenio to što je ostvaren izuzetno visok stepen ažurnosti, značajno poboljšanje strukture korisnika prava, značajne uštede u budžetu provođenjem akcije „STOP prevarama do penzije pošteno“, praćenje savremenih trendova poslovanja javnih institucija.

Na sastanku je konstatovano da nije postignut željeni i očekivani efekat uvođenja individualnih poljoprivrednih proizvođača u obavezno penzijsko osiguranje.

Anušića, koji je aktivni učesnik reforme penzijskog sistema Republike Srpske, interesovalo je trenutno stanje u Fondu i penzijskom sistemu Republike Srpske.

Osim toga, kako se navodi, Anušić je iskazao zanimanje i za uticaj izmjena Zakona o policijskim službenicima, Zakona o željeznicama i Zakona o radu na porast broja korisnika prava.

„Takođe, iskazan je interes za broj individualnih poljoprivrednih proizvođača u statusu osiguranika, strukturu korisnika prava, funkcionisanje jedinstvenog registracionog sistema, kretanje prihoda i rashoda, efekte prelaska na trezorski sistem poslovanja, kao i osnivanje dobrovoljnog penziskog fonda u kome je jedan od osnivača Penzijski rezervni fond“, dodaje se u saopštenju.

Sastanak je održan juče u Banjaluci u okviru redovne posjete i poslovne saradnje.

 

Izvor: Agencija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *