9:04 , уторак , 23 април 2019
Početna / BIJELJINA / BIJELJINAC OŠTETIO PREDUZEĆE U PRIJEDORU ZA 93.000KM

BIJELJINAC OŠTETIO PREDUZEĆE U PRIJEDORU ZA 93.000KM

Dragan Ć. (33) iz Bijeljine i Dejan I. (28) iz Pelagićeva prijavljeni su Okružnom tužilaštvu u Prijedoru zbog sumnje da su zloupotrebama u preduzeću “Fensternorm” iz Prijedora protivpravno zaradili oko 93.000 KM.

Bivšeg direktora i suvlasnika zatvorenog preduzeća Dragana Ć. terete da je od 2016. do 2018. godine nezakonito uzimao novac od klijenta, a da nije obavio ugovorene poslove. Sumnjiče ga i da je podizao novac sa računa preduzeća, kao i da nije plaćao poreze i doprinose na plate radnika, kao ni na dobit preduzeća.

– D. Ć. zaključene poslove nije knjižio u poslovne knjige preduzeća, te je tako zarađeni novac uzimao sebi umjesto da ga uplati na račun firme. Teretimo ga za nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, povredu obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje, utaju poreza i doprinosa, zloupotrebu položaja odgovornog lica, povredu osnovnih prava radnika i prevaru – naveli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Dejana I., koji je bio suvlasnik i rukovodilac tehničke proizvodnje, sumnjiče da je od novembra 2016. do septembra 2017. zloupotrebljavao svoju poziciju, te protivpravno uzimao novac sa računa firme. Terete ga da je uzimao avanse od lica koja su naručivala stolariju, a da pri tome poslovi montaže i dostave stolarije nisu bili urađeni.

 

Izvor: Glas Srpske

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *