15:14 , уторак , 20 август 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / CVIJANOVIĆEVA PREDALA OVLAŠTENJA POTPREDSJEDNIKU VLADE

CVIJANOVIĆEVA PREDALA OVLAŠTENJA POTPREDSJEDNIKU VLADE

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović danas je na sjednici Vlade predala ovlaštenja potpredsjedniku Vlade Srebrenki Golić.
Cvijanovićeva je navela da će u utorak, 20. novembra, nakon što bude završeno polaganje zakletvi u Narodnoj skupštini Srpske, biti saopšteno ime mandatara za sastav nove vlade kako bi mogao početi da obavlja konsultacije.

„Ogroman dio konsultacija u globalu je obavljen i ostaje još da se radi na određenim pojedinostima“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da su sve politike već utvrđene. „Sigurna sam da ćemo imati brzo, efikasno i jednostavno formiranje izvršne vlasti“, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je na današnjoj sjednici Vlade konstatovano da to treba da se dogodi uskoro.

„Ministri koji ostaju, ali i oni koji neće ostati u Vladi Srpske, moraju da budu na usluzi kolegama da bi tranzicioni period prošao bezbolno. Mi smo tim
i ne očekujem probleme, jer je /predloženi mandatar Radovan/ Višković učestvovao u donošenju određenih politika i kao šef Kluba poslanika SNSD-a uspješno sarađivao sa Vladom“, kaže Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je sačinjen budžet Republike Srpske za narednu godinu i da je sve ostalo pripremljeno.

„Idemo u izbor Vlade, a nakon toga u usaglašavanje strateških dokumenata i tu nema zastoja“, poručila je Cvijanovićeva.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *