2:29 , понедељак , 25 март 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / CVIJANOVIĆEVA PREUZELA DUŽNOST PREDSJEDNIKA SRPSKE

CVIJANOVIĆEVA PREUZELA DUŽNOST PREDSJEDNIKA SRPSKE

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je danas u Banjaluci preuzela dužnost od Milorada Dodika.


Primopredaja je izvršena, nakon što su novoizabrani predsjednik Srpske Željka Cvijanović i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije položili svečanu zakletvu na konstitutivnoj sjednici 10. saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

Primopredaji su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i mnogi poslanici novog saziva parlamenta, ministri u Vladi Srpske, kandidat za mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković, predstavnici diplomatskog kora, kao i političkog i javnog života Srpske.

Ispred Palate Republike novoizabranog predsjednika Srpske je, u okviru inauguracije, ranije dočekao počasni vod.

Cvijanovićeva će sutra na konferenciji za novinare saopštiti ime mandatara za sastav nove vlade Srpske.

Cvijanovićeva je rođena 1967. u Tesliću gdje je završila osnovnu i srednju školu. Visoko obrazovanje nastavlja na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, zatim Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Magistrirala je u oblasti diplomatsko-konzularnog prava o temi „Međunarodno-pravni položaj Evropske unije“ i bila je prva žena na funkciji predsjednika Vlade Republike Srpske, na koju je izabrana 12. marta 2013. godine.

Prethodno je obavljala funkciju ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

IZVOR: AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *