Svake godine na Svjetski dan pozorišta po pozivu ITI-a, jedna pozorišna ličnost svjetskog ugleda piše poruku koja se prevodi na više od dvadeset jezika, čita u pozorištima i objavljuje u medijima na svih pet kontinenata.

Ovaj značajan datum sva pozorišta u svijetu, nacionalni centri Internacionalnog pozorišnog instituta i čitava međunarodna pozorišna zajednica, organizuju razne pozorišne manifestacije od kojih je najvažnija tradicionalna međunarodna poruka koju na poziv ITI-a, uvijek piše pozorišna ličnost svjetskog ugleda. Poruka se prevodi na više od 20 jezika, čita pred desetinama hiljada gledalaca u pozorištima, štampa i emituje u stotinama novina, časopisa, radio i tv stanica na svim kontinentima.

Prvu poruku za Svjetski dan pozorišta napisao  je Žan Kokto 1962. godine.

Povodom Svjetskog dana pozorišta, večeras 27. marta 2018. godine sa početkom u 20:00 časova u Centru za kulturu „Semberija“ biće izvedena predstava „Istočni anđeo“, predstava beogradske Agencije „Scena“, a riječ je o urnebesnoj komediji o aktuelnim pitanjima današnjice. .

Kroz hipotetičke situacije u kojima su glavni akteri poznate ličnosti iz srpske istorije, između ostalog, publika će čuti šta Marko Kraljević misli o evropskom putu Srbije i da li bi i Knez Mihailo htio u Evropu.

U predstavi igraju LJiljana Stjepanović, LJiljana Lašić i Stevan Piale.

Izvor: bijeljina.online