6:09 , субота , 24 август 2019
Početna / BIH / DM POVLAČI MUSLI IZ PRODAJE

DM POVLAČI MUSLI IZ PRODAJE

“DM drogerije market”, radi predostrožnosti, iz prodaje povlači proizvod “DM bio paleo musli” u pakovanju od 500 grama, s rokom trajanja do 30. maja 2019. godine.

Razlog povlačenja je prisustvo tropanskih alkaloida, prirodnih, biljnih sastavnih materija koje se najčešće mogu pronaći u korovu, a čije prisustvo je u ovom proizvodu utvrđeno prilikom interne kontrole. S obzirom na to da se u organskoj poljoprivredi ne koriste herbicidi prilikom uzgoja žitarica, nije moguće stoodstotno isključiti pojavu korova, te tako i ovih materija, pojasnili su iz DM-a.

– Redovnom temeljnom kontrolom površine za uzgoj i preventivnim mjerama minimalizujemo rizike. Trenutno smo u komunikaciji s našim partnerima proizvođačima da bismo saznali kako je, uprkos bezbjednosnim mjerama, moglo doći do kontaminacije – navodi se u saopštenju.

Prisustvo tropanskih alkaloida u hrani, posebno u žitaricama i proizvodima dobijenim od žitarica, nije strano. Ipak, njihov nivo ne smije odstupati od Evropske regulative o maksimalno dopuštenoj granici, jer mogu izazvati blaže zdravstvene poteškoće poput problema sa vidom, proširenih zjenica, osušenosti usne duplje ili umora. Iz DM-a poručuju kupcima da ne konzumiraju “DM bio paleo musli” u pakovanju od 500 grama, s rokom trajanja do 30. maja 2019. godine, te da ga neotvorenog ili otvorenog vrate u najbližu DM prodavnicu, gdje će im biti nadoknađen plaćeni iznos.

IZVOR-GLASSRPSKE

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *