15:48 , субота , 23 март 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / DOBOJ: IZ STRANKE ISTUPILI SVI ČLANOVI KLUBA ODBORNIKA SDS-A

DOBOJ: IZ STRANKE ISTUPILI SVI ČLANOVI KLUBA ODBORNIKA SDS-A

Svi odbornici Kluba SDS-a u Skupštini grada Doboja istupiće iz ovog kluba i djelovaće ubuduće kao samostalni odbornici u okviru Nezavisnog kluba i kao dio skupštinske većine.

Ovo je jednoglasna odluka odbornika čime je SDS izgubio sve pozicije u zakonodavnoj vlasti u gradu Doboju.

Ovakva odluka posljedica je isključenja visokih dobojskih funkcionera iz SDS-a od strane predsjednika Vukote Govedarice i raspuštanja Gradskog odbora u Doboju koji je jednoglasno odlučio da učestvuje u vlasti na nivou Srpske i podrži srpski blok na nivou BiH.

„Danas je održana sjednica kluba SDS-a gdje je jednoglasno odlučeno da će svi odbornici danas istupiti iz kluba“, rekao je Miloš Bukejlović potpredsjednik Skupštine grada Doboja i član Nezavisnog kluba.

Zamjenik predsjednika Nezavisne grupe Boris Јerinić istakao je da će u narednom periodu djelovati samostalno. i da će imati nezavisnog kandidata za gradonačelnika Doboja.

„Siguran sam da ćemo jedinstveni pobijediti na tim prijevremenim izborima, a tražićemo i podršku svih političkih partija ovdje u Doboju. Vjerujem da ćemo imati široku podršku jer želimo da u narednom periodu građani Doboja imaju punu otvorenost i saradnju i sa Vladom Srpske i Savjetom ministara“, naglasio je Јerinić.

 

IZVOR-RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *