14:51 , четвртак , 22 август 2019
Početna / SVIJET / DOMINIK RAB JE NOVI MINISTAR ZA „BREXIT“

DOMINIK RAB JE NOVI MINISTAR ZA „BREXIT“

Britanska premijerka Tereza Mej imenovala je danas Dominika Raba za novog ministra za Brexit, nakon što je Dejvid Dejvis podnio ostavku na tu funkciju u znak protesta protiv planova vlade za bliske trgovinske odnose sa EU, javlja Rojters.

„Kraljica je zamoljena da odobri imenovanje Dominika Raba za državnog sekretara za izlazak iz Evropske unije“, navodi se u saopštenju kancelarije Mej.

Rab je prethodno bio ministar za stanovanje.

Dejvis je ostavku podnio kasno sinoć, rekavši da ne želi da bude „neradi regrut“ planova Mej, s kojima se u petak saglasio cijeli kabinet.

U pismu ostavke, Dejvis je kritikovao premijerkin plan za Brexit navodeći da će on ostaviti parlament „u najboljem slučaju u slaboj pregovaračkoj poziciji“.

Mej mu je odgovorila da nije saglasna s tim i zahvalila mu na dosadašnjem radu, navodi BBC.

Britanska vlada postigla je u petak dogovor o poziciji za pregovore o budućem odnosu Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske unije poslije Brexita.

Ministri su podržali plan o uspostavljanju zone slobodne trgovine za industrijsku i poljoprivrednu robu sa EU, na osnovu zajedničkog pravilnika, kao i „kombinovanoj carinskoj teritoriji.

IZVOR: NEZAVISNE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *