7:09 , уторак , 25 јун 2019
Početna / BIJELJINA / DONACIJA IZ ČIKAGA ZA ŠKOLU U PUČILAMA

DONACIJA IZ ČIKAGA ZA ŠKOLU U PUČILAMA

U područnom odjeljenju Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Pučilama počela je ugradnja sistema za centralno grijanje. Sredstva za materijal i radove u iznosu od 14.000 konvertibilnih maraka obezbijeđena su zahvaljujući donaciji humanitarne organizacije „Lajflajn“ iz Čikaga, koja okuplja srpsku dijasporu i radi pod pokroviteljstvom NJ.K.V. Princeze Katarine Karađorđević.

26015

Predstavnici „Lajflajna“ nedavno su boravili u posjeti Bijeljini i tom prilikom posjetili ovu školu.

– Saznali smo da u Bijeljini postoje škole za djecu nižeg školskog uzrasta u kojima uslovi za nastavu nisu zadovoljavajući i odlučili smo da ih posjetimo, kako bi razmotrili mogućnosti za donaciju. U ovim školama nisu ugrađeni sistemi za centralno grejanje, pa ćemo po povratku u Čikago, u dogovoru sa sunarodnicima, pokušati da im pomognemo u skladu s našim mogućnostima – najavila je tada članica delegacije „Lajflajn-a“ iz Čikaga Sonja Ogrizović.

U međuvremenu, ova humanitarna organizacija je obezbijedila potrebna sredstva, zahvaljujući čemu su počeli radovi i do sezone grijanja bi skoro pedeset učenika škole u Pučilama trebalo da pohađa nastavu u učionicama opremljenim radijatorima.

Inače, ove godine su roditelji i nastavnici učenika zajedničkim snagama renovirali jednu od učionica u ovoj školi i tako svojoj djeci i učenicima omogućili da uče u adekvatnim uslovima. Vršnjacima u školi u Pučilama su pomogli i učenici matičnog odjeljenja škole „Jovan Dučić“ koji su im od svojih džeparaca kupili dio informatičke opreme.

 

IZVOR-INFOBIJELJINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *