14:48 , четвртак , 22 август 2019
Početna / BIJELJINA / GLUHAKOVIĆU PRIZNANJE „KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“

GLUHAKOVIĆU PRIZNANJE „KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković primiće danas u Bijeljini priznanje za unapređenje poslovnog ambijenta u Srpskoj.

Gluhakoviću će priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ biti uručeno na svečanosti u Centru za kulturu „Semberija“, najavljeno je iz
Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Priznanje koje će biti uručeno Gluhakoviću jedno je od ukupno 21 prestižnog godišnjeg priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za područje Semberije, Majevice i Podrinja.

Među laureatima su i zamjenik ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Predrag Jović za profesionalizam i stručni angažman u Savjetu ministara i načelnik opštine Lopare Rado Savić kao najuspješniji načelnik u regionu.

Priznanja su dio projekta „Put ka vrhu“ čiji je cilj afirmacija preduzetništva, izgradnja i jačanje prosperiteta u duhu unapređenja prekogranične saradnje, a realizuju ga Univerzitet u Novom Sadu i novosadska agencija „Media invent“, uz pomoć i podršku Privrednih komora Vojvodine i Republike Srpske.

Projekat se u Srbiji provodi od 2000. godine, a u Republici Srpskoj od 2016. godine.

Gimnazija „Filip Višnjić“ iz Bijeljine dobitnik je priznanja najbolje obrazovne ustanove u regionu, a Javna zdravstvena ustanova Bolnica Zvornik je najbolja zdravstvena ustanova u ovom regionu.

Priznanje za tradiciju i društvenu odgovornost u oblasti odbrane i bezbjednosti dodijeljeno je Tehničkom remontu Bratunac, za izvrsnost u poslovanju i društvenu odgovornost preduzeću „Elektro-Bijeljina“, te bijeljinskom motelu „Braća Lazić“ kao lideru turističke ponude u regionu.

Među dobitnicima priznanja su i kompanije „ZP komerc“, „Intergaj“,
„Buk promet“, „Semberka“, „PAS“, „Steko centar“, „Tereks kop“, „Falkon“, „Higra“, „Bodaksko“, „Atos osiguranje“, „Mlin Pavlović“ i Agrarni fond u Bijeljini.

Priznanja će biti dodijeljena u 21 kategoriji na svečanosti u bijeljinskoj Galeriji u 18.00 časova.

U umjetničkom dijelu programa srpski pjesnik Pero Zubac besjediće o srpskom zadužbinarstvu, a najavljen je i nastup Hora „Srbadija“.

Izvor: Agencija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *