5:57 , понедељак , 17 јун 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / GOVEDARICA ISKLJUČIO JERINIĆA IZ STRANKE

GOVEDARICA ISKLJUČIO JERINIĆA IZ STRANKE

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio je Borisa Jerinića iz članstva stranke zbog teže povrede Statuta i djelovanja suprotnog zvaničnim stavovima SDS-a.


„Ne poštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Jerinić duže djeluje protiv interesa SDS-a. Jerinić je juče, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku sa delegacijom SNSD-a, iako nije imao ovlašćenje stranačkog organa da se na tom sastanku pojavi“, saopšteno je danas iz SDS-a.

Iz ove stranke su podsjetili da je na tom sastanku donesena odluka da poslanici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u poslaničkim klubovima SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, navodeći da je to suprotno Statutu i zvaničnim stavovima SDS-a.

„Poručujem članovima i simpatizerima SDS-a da ćemo učiniti sve da stranku sačuvamo od mešetara i trgovaca. SDS ćemo sačuvati dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje“, istakao je Govedarica.

Izvor: AGencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *