23:56 , уторак , 18 јун 2019
Početna / BIJELJINA / INTERESE SEMBERIJE U NS RS ZASTUPAĆE DEVET POSLANIKA

INTERESE SEMBERIJE U NS RS ZASTUPAĆE DEVET POSLANIKA

U naredne četiri godine interese Semberije u Narodnoj skupštini Republike Srpske zastupaće devet poslanika iz pet političkih stranaka. Za razliku od prethodnih godina u Sarajevu će boraviti samo jedan poslanik iz Bijeljine. Svi imaju jedinstven stav – ekonomska stabilnost, bolji život građana i zaštita nacionalnih interesa.

Savez nezavisnih socijaldemokrata iz sembersko-majevičke regije predstavljaće stari-novi poslanik Milica Lovrić, pridružiće joj se Milutin Tasovac i Nedeljko Ćorić. Prioriteti će biti semberski poljoprivrednici, posrnula privreda, ostanak mladih u selu, ali i novi kapitalni projekti.

„Јedna od najvažnijih investicija je sigurno autoput koji bi trebao da poveže Beograd preko Bijeljine sa Banjalukom. To će biti prioritet svih prioriteta na kojima ćemo da radimo u narednom periodu“, rekao je Đorić.

Iako su očekivali tri poslanika, zbog turbulencija u stranci, SDS će predstavljati Tomica Stojanović i Darko Mitrić.

„Želimo da obezbijedimo pristup znanju svim mladim ljudima da oni odu da se školuju vani u stranim državama, ali da se vrate u Republiku Srpsku i da zajedno sa nama grade put Republike Srpske ka boljem životu svih nas“, izjavio je Mitrić.

Đorđe Popović i Milan Dakić predstavljaće DNS, Petar Đokić Socijalističku partiju, Milenko Vićanović PDP.

„S obzirom da ćemo biti u opoziciji nećemo biti u mogućnosti da neke projekte nudimo Vladi, jer u skladu sa iskustvima iz prošlog mandata znam što je opozicija predložila nije bilo usvojeno“, istako je Vićanović.

U parlamentu BiH s najviše osvojenih glasova sjedjeće privrednik Vojin Mitrović. Kaže, svoj rad usmjeriće na stvaranje poslovnog ambijenta.

„Јedan od osnovnih preduslova je politička stabilnost i ono za šta SNSD i predsjednik i budući član predsjedništva BiH će se zalagati jeste smirivanje političkih tenzija i rješavanje problema u BiH sa ljudima koji žive na ovoj teritoriji bez uticaja stranog faktora“, poručio je Mitrović.

Semberci su glasanjem na izborima pojedine političare kaznili, pa su tako s političke scene sklonili NDP kao i Zlatka Maksimovića, predsjednika Pokreta Uspješna Srpska.

IZVOR: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *