13:42 , петак , 19 јул 2019
Početna / BIJELJINA / ISPLATILI PLATE PRED IZBORE, PA SAD TRAŽE ODGODU POREZA

ISPLATILI PLATE PRED IZBORE, PA SAD TRAŽE ODGODU POREZA

Preduzeće za proizvodnju i remont turbo – mlaznih motora „Orao“ iz Bijeljine potrošilo je vanrednu pomoć iz Budžeta RS da bi isplatili plate samo dva dana prije opštih izbora i sada traže od Vlade Republike Srpske da spriječi Poresku upravu da im blokira račune jer nisu platili poreze.

 

Informaciju o zahtjevu privrednog društva „Orao“ za odgađanje naplate dospjelih poreskih obaveza, sa Prijedlogom zaključka juče je razmatrala Vlada, ali nakon sjednice nije saopšteno kakav je zaključak donesen. Za pitanje portala CAPITAL na tu temu u Vladi su rekli da je zaprimljeno i u proceduri.

Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske dospio, a neplaćen dug „Orla“ na kraju avgusta iznosio je 301.712 KM.

Direktor tog preduzeća Milan Prica za portal CAPITAL nije želio da govori o visini trenutnog duga.

„Tražili smo odgađanje plaćanja poreskih obaveza jer imamo kašnjenje u radu. Nije to velika suma i to ćemo nadoknaditi do kraja godine, nije to nikakav problem. Nema problema u poslovanju preduzeća, imamo posla, posao je stigao sa zakašnjenjem i sada nam je velika gužva, sve ćemo isplatiti“, istakao je Prica.

Dva dana prije Opštih izbora, odnosno 5. oktobra, radnicima „Orla“ isplaćena je plata koja je kasnila.

Šef finansija i računovodstva u firmi Nenad Prodanović rekao je tada, a prenijeli su mediji, da je „predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ispunio obećanje i radnicima je isplaćena jedna plata koja je kasnila“.

Tokom zajedničke posjete „Orlu“ sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom 20. septembra, Dodik je najavio da će Vlada doznačiti sredstva za isplatu jedne plate.

Vlada je novac doznačila 4. oktobra kao jednokratnu finansijsku pomoć od 400.000 KM, s ciljem „očuvanja proizvodnje i zaposlenosti“.

IZVOR-CAPITAL.BA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *