14:46 , четвртак , 22 август 2019
Početna / BIH / ISTEKAO ROK ZA DOSTAVLJANJE DODATNIH ODGOVORA NA UPITNIK

ISTEKAO ROK ZA DOSTAVLJANJE DODATNIH ODGOVORA NA UPITNIK

Rok od tri mjeseca koje su vlasti BiH dobile od Evropske komisije da odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo u Evropskoj uniji istekao je krajem septembra, prenosi N1 pozivajući se na izvore u Evropskoj komisiji.

Iz Evropske komisije ističu da odgovori vlasti BiH još nisu dostavljeni, te da ih očekuju u narednom periodu.

„Odgovori BiH na Upitnik i dodatna pitanja biće uzeti u obzir u toku priprema komisijskog mišljenja o osnovanosti aplikacije BiH za članstvo. Na osnovu ovog mišljenja i budućim preporukama, Savjet EU će donijeti odluku o narednim koracima u EU integracionom procesu zemlje, kao i neophodnim reformama koje BiH mora sprovesti“, rekao je portparol Evropske komisije.

Evropska komisija je 20. juna proslijedila dodatna pitanja na Upitnik s ciljem pripreme mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Svrha dodatnih pitanja jeste da BiH pojasni inicijalnih 3.242 odgovora na Upitnik koji su u februaru predati predjedniku Evropske komisije Žan-Klod Јunkeru.

Na 3.242 pitanja iz Upitnika Evropske komisije je godinu i dva mjeseca odgovaralo 1.100 predstavnika svih institucija u BiH, koji su bili uključeni u radne grupe i mehanizam koordinacije.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *