10:51 , четвртак , 21 март 2019
Početna / BIH / NIJE UTVRĐEN DATUM KONSTITUTIVNE SJEDNICE

NIJE UTVRĐEN DATUM KONSTITUTIVNE SJEDNICE

Odlazeći Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije danas odredio datum održavanja konstitutivne sjednice novog saziva ovog doma, jer član kolegijuma Borjana Krišto nije dala saglasnost na prijedlog da ta sjednica bude održana 5. decembra, u zakonskom roku.

„Krišto nija dala saglasnost na ovaj prijedlog, ali nije ni predložila neki drugi datum, tako da ne znam da li je to blokada HDZ-a ili opstrukcija, pa to morate pitati nju“, rekao je novinarima u Sarajevu predsjedavajući odlazećeg saziva Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić.

On je naveo da je ovo prvi put da se desila ovakva situacija u vezi sa zakazivanjem konstitutivne sjednice, tako da će biti neophodan pravni savjet.


Na ovoj sjednici trebalo je da bude izabrana komisija koja će izvršiti izbor novog Savjeta ministara.

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je 6. novembra rezultate ovogodišnjih opštih izbora, nakon čega je počeo teći rok od 30 dana za održavanje konstitutivne sjednice Predstavničkog doma.

Prvu sjednicu Doma poslije izbora saziva Kolegijum iz prethodnog saziva, a dok se ne izabere predsjedavajući, prvoj sjednici predsjedava najstariji izabrani poslanik, kao privremeni predsjedavajući.

Predstavnički dom broji 42 člana, od kojih su dvije trećine, odnosno 28, sa teritorije Federacije BiH, a trećina, odnosno 14, iz Republike Srpske.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *