6:43 , понедељак , 25 март 2019
Početna / ISTAKNUT / OBAVLJEN PRVI DIREKTAN LET OD AUSTRALIJE DO VELIKE BRITANIJE

OBAVLJEN PRVI DIREKTAN LET OD AUSTRALIJE DO VELIKE BRITANIJE

Prvi avion na direktnoj liniji bez usputnih sletanja od Australije do Velike Britanije stigao je danas na londonski aerodrom Hitrou.

Avion „boing 787-9 drimlajner“ (Dreamliner) na letu australijske aviokompanije „Kvantas“ (Qantas) sleteo je na aerodrom u Londonu posle nešto više od 17 sati od poletanja u Pertu, prenela je agencija AP.

Novim avionskim letom od 14.498 kilometara putovanje je skraćeno za oko tri sata u odnosu na vreme koje bi bilo potrebno sa usputnim sletanjem na Bliskom istoku zbog dopune goriva.

Nova linija je deo ambicioznog projekta „Kvantasa“ koji dodaje veoma dugačke letove, među kojima od istočne obale Australije do Evrope, pod nazivom „Project Sunrise“.

Jedna od zabrinutosti kompanije bila je udobnost tokom toliko dugog putovanja. Zato neki putnici nose posebne uređaje koji istraživačima Univerziteta u Sidneju omogućavaju da prikupe podatke o spavanju, aktivnosti mozga, sedenju i aktivnosti, kao i o „hidraciji“ tokom i posle leta, objavio je „Dejli Telegraf“ iz Sidneja.

Izvor: B92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *