6:16 , субота , 24 август 2019
Početna / BIJELJINA / OTVOREN FESTIVAL ZA MLADE „PROTFEST“

OTVOREN FESTIVAL ZA MLADE „PROTFEST“

Monodramom „Frida Kalo“ u izvođenju Nikoline Bogdanović večeras je u Bijeljini otvoren višednevni festival za mlade „Protfest“ tokom kojeg će biti održano nekoliko pozorišnih predstava, promocija knjiga i koncerata.
Bogdanovićeva je monodramu, koja prati život kontroverzne slikarke Fride Kalo, pripremala kao diplomski rad na master studijama.

„Protfest“ je festival pozorišno-muzičkog karaktera na kome će, do nedjelje, 14. oktobra, biti odigrane još dvije pozorišne predstave i organizovana četiri muzička nastupa.

Predstava „Amrel za dve persone“ beogradskog teatra „Le studio“ inspirisana djelom i likovima iz drama Aleksandra Ace Popovića biće odigrana sutra u Centru za kulturu sa početkom u 20.00 časova.

U originalnoj adaptaciji, koristeći dijelove njegovih poznatih drama, glumci Nada Janić Macanković i Miljan Prljeta, gledaoce će odvesti u čudesni svijet Popovićevih pijačnih ljudi.

U subotu, 13. oktobra, u Centru za kulturu članovi pozorišta iz Bečeja odigraće predstavu „Kralj Ibi“ po tekstu francuskog književnika Alfreda Žarija.

Tokom festivala, u „Jelen“ pabu biće organizovane svirke od 21.00 čas, a večeras će nastupiti di-džej Spiker Hampin, „Sids“ i „Blek rum“ iz Hrvatske, kao i „Papaver kazins“ iz Mađarske.

U „Jelen“ pabu sutra će nastupiti „Pasd“ iz Mađarske, „G.R.I.M.M“ iz BiH i „Lav hanters“ iz Srbije, kao i glumac Sergej Trifunović koji će puštati muziku.

U subotu, 13. oktobra, nastupiće di-džej Spiker Hampin, „Babaduh“ i „Harlekin“ iz Srbije, kao i „Hejz en eš“ iz Makedonije.

Festival za mlade „Protfest“, koje je organizovalo Udruženja građana „Ubuntu“, biće zatvoreno u nedjelju, 14. oktobra, stend-ap nastupom Sandre Silađev, poznatije kao Dinja.

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *