0:11 , недеља , 18 август 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / PAPA I DODIK O SVJETSKIM TEMAMA

PAPA I DODIK O SVJETSKIM TEMAMA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se 26. aprila u Vatikanu sa poglavarom Rimokatoličke crkve, papom Franciskom Bergoljom.

Dodik je  najavio da će sastanak u Vatikanu biti u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene uticaje na globalnom nivou u vezi sa politikom koja se vodi u svijetu.

Dodik je istakao da nema namjeru da prilikom susreta sa papom prenosi „neka pitanja koja su od njega tražila neka bošnjačka udruženja“, naglašavajući da i Republika Srpska ima svoja udruženja.

„Ja sam na poziv pape 26. aprila u Vatikanu i tamo ćemo razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene uticaje na globalnom nivou vezano za politiku koja se vodi u svijetu i biće mi interesanatno da razgovaram sa svetim ocem i o tim pitanjima“, rekao je Dodik novinarima na Kozari, prenosi Srna.

On je dodao da očekuje da će sa papom Franjom razgovarati i o položaju vjerskih zajednica, i to ne samo Katoličke crkve, nego i svih drugih vjerskih zajednica.

„Očekujem razgovore o kretanjima, o procesima u svijetu koji govore o tome da upravo na religijskoj osnovi dolazi najčešće do polarizacije i sukoba koji pretenduju da postanu globalni“,naglasio je Dodik.

Zvaničnu posjetu Dodika Vatikanu najavio je ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak koji je tom prilikom rekao da misli da je dobro što po

aja katolika u BiH, ali i Alojzija Stepinca.

Papa Franjo je 2015. godine boravio u posjeti Bosni i Hercegovini.

IZVOR-MONDO.BA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *