23:47 , уторак , 19 март 2019
Početna / BIJELJINA / POČEO PRVI DJEČIJI FESTIVAL „RADOST BIJELJINE“

POČEO PRVI DJEČIJI FESTIVAL „RADOST BIJELJINE“

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić otvorio je danas prvi dječiji festival „Radost Bijeljine“.

Ovaj dvodnevni festival, u organizaciji Udruženja građana „Mama M“ održava se u Hotelu „Drina“, gdje je pripremljeno mnoštvo edukativnih, revijalnih i izlagačkih sadržaja, u periodu od 11:00 do 18:00 časova prvog dana i od 10:00 do 17:00 časova drugog dana.

– Osnovni cilj Festivala je osnaživanje porodice kao institucije i podržavanje djece i mladih u njihovom odrastanju, a s obzirom na to da je porodica osnov svakog društva, cilj nam je da se porodične vrijednosti u Bijeljini što više promovišu. U našem Gradu su ovakve aktivnosti uvijek dobrodošle i Gradska uprava će ih uvijek podržavati – istakao je Mićić.

Generalni pokrovitelj Festivala je Gradska uprava Grada Bijeljina, a za ovaj projekat sredstva su obezbijeđena na osnovu Javnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana.

Pored osnovnih škola sa područja Grada, na festivalu će u edukativnom dijelu učestvovati i druge obrazovne ustanove za djecu, kao i Dom zdravlja Bijeljina. Planirana su i predavanja nutricionista, stomatologa, ginekologa i drugih stručnjaka iz oblasti zdravstva. U revijalnom dijelu programa nastupaće vrtići, učenici muzičkih i plesnih škola, a biće organizovana i lutkarska predstava, dok će u izlagačkom dijelu posjetioci imati priliku da pogledaju asortiman dječije opreme.

Ulaz za oba dana Festivala je slobodan, a biće organizovane i nagradne igre sa prigodnim poklonima za posjetioce.

 

Izvor: Gradska uprava

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *