23:51 , уторак , 19 март 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / POJAČANA KONTROLA OBJEKATA ZA SMJEŠTAJ U BANJALUCI

POJAČANA KONTROLA OBJEKATA ZA SMJEŠTAJ U BANJALUCI

Gradska inspekcija će tokom decembra i januara pojačati kontrole hotela, hostela, apartmana i ostalih objekata za smještaj, u nastojanju da se obeshrabri nelegalno izdavanje bez plaćanja boravišne takse.

 

Načelnik banjalučkog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman je rekao Srni da se u naredna dva mjeseca očekuje povećan broj turista zbog predstojećih novogodišnjih praznika, pa će biti pooštrene kontrole objekata za smještaj.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u septembru je u Banjaluci na raspolaganju bilo 1.876 ležajeva.

Kecman je ukazao da će tokom predstojećih praznika gradska inspekcija, zajedno sa komunalnom policijom, kontrolisati nivo buke tokom održavanja manifestacija.

On je podsjetio da je odnedavno u primjeni nova skupštinska odluka o buci, s tim da je, za početak, ona u eksperimentalnoj fazi koja će trajati do 1. marta.

Kecman je pojasnio da se tokom eksperimentalne faze želi u praksi provjeriti primjenljivost nove odluke, odnosno utvrditi da li su parametri ispravno utvrđeni.

„Iz tog razloga, do 1. marta traje ta testna faza, a u tom periodu svi koji prekorače zacrtane decibele neće biti kažnjavani nego upozoravani“, rekao je je Kecman.

Gradska inspekcija će tokom narednih dana pojačati i kontrolu gradilišta.

U Odjeljenju za inspekcijske poslove ističu da su spoljni radovi na većini objekata uglavnom završeni, ali će se na pojedinim gradilištima raditi na završnim radovima, zbog čega će biti pojačana kontrola s ciljem suzbijanja rada na crno.

 

IZVOR-MONDO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *