18:05 , субота , 17 август 2019
Početna / BIH / POSLE CRNE GORE I BIH SPREMA „CRNU LISTU“ SRBA?

POSLE CRNE GORE I BIH SPREMA „CRNU LISTU“ SRBA?

Beograd — „Večernje novosti“ pišu da posle Crne Gore „I Sarajevo sprema crnu listu Srba“ kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Na toj listi, kako piše list u izdanju od petka, mogli bi da se „nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari“.

„Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH“, piše list i navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV „Hepi“ Milomir Marić i predsednika pokreta „Zavetnici“ Stefan Stamenkovski.

Dnevnik podseća da je Mektić nedavno potvredio da „postoji registar osoba koje su proterane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi“, ali da je odbio da to nazove „crnom listom“, jer „BiH nije SAD da pravi crne liste“.

„Novosti“ navode i da je Mektić navodno „blizak predstavnicima američke administracije u ambasadi SAD u Sarajevu“, a bio je dovodjen i „u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, preko veza sa njim, i srpskog šefa države Aleksandra Vučića“.

IZVOR-VEČERNJE NOVOSTI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *