4:29 , уторак , 20 август 2019
Početna / BIJELJINA / EPISKOP ZVORNIČKO-TUZLANSKI FOTIJE:POLITIČARI DA RADE ZA DOBRO NARODA

EPISKOP ZVORNIČKO-TUZLANSKI FOTIJE:POLITIČARI DA RADE ZA DOBRO NARODA

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije pozvao je u božićnoj poruci državne službenike i političare da rade za dobro naroda i služe svom narodu, navodeći da je Gospod došao kao sluga u ovaj svijet i prinio sebe na žrtvu, pokazujući tako put ljudima.


„Hristos se rodi – ubogi i siromašni, ne očajavajte. Zar nije On sam bio siromašan, rođen u vitlejemskoj pećini da bi i vi imali nadu?“, naveo je vladika Fotije u božićnoj poruci koja je objavljena na sajtu Eparhije.

Podsjećajući na djela Hrista, episkop je trudbenicima i radnicima poželio da
žive od djela ruku svojih, doktore i ljekare pozvao da pomažu oboljelima i nemoćnima, a za profesore i naučnike naveo da je njihovo znanje dar od Boga.

„Hristos se rodi – braćo sveštenici i monasi, sledujte Hristu i budite Njegovi istinski sledbenici i svedoci. Zar nije On kao Sin Božiji došao u ovaj svet kao Spasitelj i večni arhijerej i kao Svetlost ovoga sveta, očekujući od nas da i mi takvi budemo?“, navodi se u božićnoj poruci.

Vladika Fotije pozvao je djecu da se o Božiću raduju i vesele, da poštuju roditelje i čuvaju svoju bezazlenost.

„Hristos se rodi – sunce i meseče, i zvezde nebeske i sve tvari, angeli Božiji i pastiri. Hristos se rodi da nas oslobodi!“, navodi se u božićnoj poruci episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

Izvor: EPARHIJAZT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *