6:16 , субота , 24 август 2019
Početna / REGION / PRIKUPLJENO 30.000 POTPISA ZA RASPISIVANJE REFERENDUMA

PRIKUPLJENO 30.000 POTPISA ZA RASPISIVANJE REFERENDUMA

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović rekao je da je do sada prikupljeno oko 30.000 potpisa podrške inicijativi tog savjeta za raspisivanje državnog referenduma o povlačenju odluke Vlade Crne Gore o priznanju takozvane države Kosovo.

„Nadamo se da ćemo ubrzo uspjeti da ostvarimo cilj koji smo zacrtali“, rekao je Vuksanović u Podgorici, gdje je na inicijativu Srpskog nacionalnog savjeta danas održan sastanak na kojem je postignuto jedinstvo o prikupljanju potpisa podrške za ovu inicijativu i organizovanju obilježavanja stotinu godina Podgoričke skupštine, te o drugim identitetskim pitanjima srpskog naroda u Crnoj Gori.

Osim predstavnika Srpskog nacionalnog savjeta, sastanku su prisustvovali i predstavnici Slova ljubve iz Bara, Srpske narodne odbrane Vasojevića i limske doline iz Berana, Pokreta sloboda narodu, Srpskog kulturnog centra „Patrijarh Varnava“ iz Pljevalja, Srpskog kulturnog centra „Stefan Nemanja“, Srpskog kulturnog društva „Vuk“ i Kulturnog društva „Bisernica“.

Vuksanović je najavio da će u naredna dva mjeseca širom Crne Gore biti održano niz kulturnih manifestacija pod nazivom „Manifestacije oslobođenja i ujedinjenja“.

On je rekao da će Srpski nacionalni savjet nakon današnjih i prethodno održanih konsultacija sa parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama organizovati zajedničnički sastanak svih subjekata na kome će biti definisani osnovni ciljevi i planovi na realizaciji projekata važnih za zaštitu i očuvanje srpskog nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog idetiteta.

Vuksanović je naveo da je na sastanku razgovarano o inicijativi Srpskog nacionalnog savjeta za raspisivanje referenduma o povlačenju odluke Vlade Crne Gore o priznanju takozvane države Kosovo.

„Organizacijama uključenim u ovu akciju do sada se javio veliki broj popisivača koji su angažovani na prikupljanju potpisa podrške građana kako bi se ispunio jedan od uslova za pokretanje državnog referenduma o poništenju odluke Vlade Crne Gore“, rekao je Vuksanović.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *