16:53 , четвртак , 25 април 2019
Početna / BIJELJINA / „PROTFEST“ – FESTIVAL ZA MLADE VEČERAS U GRADU

„PROTFEST“ – FESTIVAL ZA MLADE VEČERAS U GRADU

U Bijeljini će večeras početi višednevni festival za mlade „Protfest“ tokom kojeg će biti održano nekoliko pozorišnih predstava, promocija knjiga i koncertnih svirki, najavio je organizator manifestacije Udruženja građana „Ubuntu“.

U Centru za kulturu biće odigrane tri pozorišne predstave sa početkom u 20.00 časova, a večeras će posjetioci moći da pogledaju monodramu „Frida Kalo“ u izvođenju Nikoline Bogdanović.

Bogdanovićeva je monodramu, koja prati život genijalne i kontroverzne slikarke Fride Kalo, pripremala kao diplomski rad na master studijama.

U petak, 12. oktobra, na repertoaru je predstava „Amrel za dve persone“ beogradskog teatra „Le Studio“, inspirisana djelom i likovima iz drama Aleksandra Ace Popovića.

U originalnoj adaptaciji, koristeći dijelove njegovih poznatih drama, glumci Nada Janić Macanković i Miljan Prljeta, gledaoce će, kroz susret jedne prodavačice starih stvari i šibicara, odvesti u čudesni svijet Acinih pijačnih ljudi.

Predstavu „Kralj Ibi“, po čuvenom tekstu francuskog književnika Alfreda Žarija, u subotu, 13. oktobra, odigraće članovi Gradskog pozorišta iz Bečeja, koje je ovom predstavom pokupilo mnogobrojne festivalske nagrade.

Svih festivalskih dana u „Jelen“ pabu biće organizovane svirke od 21.00 čas, a večeras će nastupiti „Di-džej Spiker Hampin“, „D siids“ i „D blek rum“ iz Hrvatske, kao i „Papaver kazins“ iz Mađarske.

U petak, 12. oktobra, nastupaju „Pasd“ iz Mađarske, „G.R.I.M.M“ iz BiH i „Lav hanters“ iz Srbije, kao i glumac Sergej Trifunović koji će za ovu priliku puštati muziku.

U subotu, 13. oktobra, nastupaju „Di-džej Spiker Hampin“, „Babaduh“ i „Harlekin“ iz Srbije, kao i „Hejz en eš“ iz Makedonije.

U nedjelju, 14. oktobra, festival će biti zatvoren stendap nastupom Sandre Silađev, poznatije kao Dinja.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *