19:38 , понедељак , 20 мај 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / REGISTROVANO VIŠE VOZILA I PUTNIKA

REGISTROVANO VIŠE VOZILA I PUTNIKA

Na graničnim prelazima BiH na izlazu iz Republike Srpske u drugom tromjesječju ove godine registrovano je 20.540 teretnih vozila, što je za 7,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

 

 

 

 

Ukupan granični promet putnika na ulazu u Srpsku u drugom tromjesečju ove godine iznosio je 4.045.967, odnosno 17 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Zabilježena su 1.558.462 putnička vozila na ulazu u Republiku Srpsku, ili 30 odsto više u odnosu na drugo tromjesečje prošle godine, dok je na izlazu iz Srpske evidentirano 1.550.669 putničkih vozila, odnosno 34,5 odsto više nego za isti period prošle godine.

U drugom tromjesječju ove godine na graničnim prelazima izvezeno je 456 miliona tona robe, za osam odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Broj teretnih vozila u ovom periodu kojima je roba uvezena preko graničnih prelaza BiH na području Republike Srpske manji je za 15 odsto, dok je količina robe na ulazu u Srpsku manja za 8,7 odsto.

Vozilima sa stranim registarskim tablicama uvezeno je 33,4 odsto od ukupne količine robe na ulazu, dok je vozilima sa domaćom registracijom izvezeno 62 odsto od ukupne količine robe na izlazu iz Republike Srpske.

Granični promet putnika u vozilima sa domaćim registarskim oznakama u drugom tromjesečju ove godine bio je veći za 26,7 odsto, a u vozilima sa stranim tablicama veći za 32,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

IZVOR: SRNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *