6:37 , уторак , 19 март 2019
Početna / SVIJET / SASTANAK TRAMP-PUTIN 1. DECEMBRA U BUENOS AJRESU

SASTANAK TRAMP-PUTIN 1. DECEMBRA U BUENOS AJRESU

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastaće se sa američkim kolegom Donaldom Trampom u Buenos Ajresu 1. decembra kada će razgovarati o bilateralnim odnosima, razoružanju, osiguranju globalne stabilnosti i regionalnim pitanjima, uključujući incident u Kerčkom moreuzu, rekao je pomoćnik u Kremlju Јurij Ušakov.

„Subota 1. decembra počeće doručkom sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel, a zatim će uslijediti bilateralni susreti, uključujući sastanak sa Trampom“, rekao je Ušakov.

On je naglasio da ne može da potvrdi da su dvije strane dogovorile mjesto i vrijeme održavanja sastanka.

Ušakov je rekao da je uprkos različitim signalima iz Vašingtona, „ovaj sastanak jednako važan za obje strane i od suštinske je važnosti u smislu razvoja situacije u svijetu“.

Govoreći o formatu sastanka, on je rekao da će to biti susret „jedan na jedan“ i da će se ključni članovi dvije delegacije pridružiti dijalogu.

„Sam razgovor, njegova sadržina i trajanje zavise isključivo od lidera, oni će odabrati ključne teme o kojima će razgovarati“, rekao je Ušakov, prenio je TASS.

Ranije je javljeno da će se Putin i Tramp sastati u okviru samita G20 u Argentini koji se održava od 30. novembra do 1. decembra u Buenos Ajresu.

IZVOR: AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *