0:09 , недеља , 18 август 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / SEKSOLOGIJA STIŽE U ŠKOLE – SKUPŠTINA RAZMOTRILA STRATEGIJU ZA UNAPREĐENJE SEKSULANOG I REPRODUKTIVNOG ZDRAVLJA

SEKSOLOGIJA STIŽE U ŠKOLE – SKUPŠTINA RAZMOTRILA STRATEGIJU ZA UNAPREĐENJE SEKSULANOG I REPRODUKTIVNOG ZDRAVLJA

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj za period 2019-2029. godina kojom je predviđeno da sistem zdravstvene zaštite obezbijedi dostupnu i kvalitetnu zaštitu seksualnog i reproduktivnog zdravlja.

Pomoćnik ministra zdravlja Republike Srpske Ljiljana Ivančić istakla je u završnoj riječi pred poslanicima da postoje razmišljanja da se putem pilot-projekta u nastavne planove i programe uvedu predmeti iz oblasti reproduktivnog zdravlja.

Osnovni razlog za donošenje strategije jeste da sistem zdravstvene zaštite obezbijedi kvalitetnu zdravstvenu zaštitu seksualnog i reproduktivnog zdravlja bilo da je riječ o planiranju porodice, obezbjeđenju dostupne i kvalitetne zdravstvene zaštite za trudnice i porodilje, prevenciji seksualno prenosivih bolesti, navodi se u obrazloženju ovog dokumenta.

IZVOR-SRPSKAINFO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *